Høstbrev til faddere 2021

IMG_07922.jpg

Publiseringsdato: Oktober 2021

Kjære alle faddere

Mandag 27. september åpnet førskolen vår etter sommerferie. I Gambia starter ferien i slutten av juli. Da pleier regntiden å være godt i gang. I år startet den mye senere, og folk var svært urolig for hvordan det ville gå med årets avling. Mange dyrker til eget hushold. Noen driftige damer dyrker også for å selge på torget.

Vinden har til tider vært sterk. Trær har blåst over ende, og det er ikke vanlig i Gambia. Nå, i slutten av september, kommer det fortsatt kraftige regnskyll, men regntiden er snart over for denne gang.

Jeg pleier alltid å reise til Gambia etter oppstart av nytt skoleår. Dette for å oppdatere dere faddere med nye bilder av fadderbarn og litt generelt fra skolehverdagen. Slik ble det ikke i fjor, og slik blir det dessverre heller ikke i år. Hovedårsaken er at det i begynnelsen av desember er presidentvalg. Det kan bli relativt kaotisk. Turbulent har det forøvrig vært en stund allerede, pga valgkampanje. Den går ikke like rolig for seg som i Norge.

Dersom pandemien tillater, håper jeg å kunne besøke skolen på nyåret. For tiden er korona stigende i Gambia. Der er det, som i mange andre afrikanske land, vaksine-skepsis. Men, de som ønsker vaksine, får det. I landsbyen hvor skolen ligger har det vært et ambulerende team man kunne oppsøke for å bli vaksinert. Vår koordinator takket ja til det.

I og med at det ikke har vært mulig å reise til Gambia, lurer kanskje noen på om skolen blir drevet forsvarlig. Jeg kan bekrefte at den gjør det. Ukentlig kontakt er opprettholdt, og dersom noe oppstår, tar koordinator alltid kontakt. Det er betryggende.

Med denne hilsenen ønsker jeg alle en riktig fin høst!

Jeg har lagt ved et situasjonsbilde fra klasserommet fra et tidligere besøk.