Høst 2020

Bilde2.jpg

Publiseringsdato: September 2020

Kjære faddere og støttespillere!

Jeg sender dere alle en liten oppdatering fra skolen vår. Det har vært et uvanlig år i Gambia også. Tilsynelatende har ikke smitten vært like utbredt der som i vestlige land, og det er bra. Allikevel har alle skoler vært stengt siden slutten av mars til åpning for ca to uker siden.

Inntak av nye elever skjedde bare et par uker før skoleåpning. Det var lenge uvisst når skolene skulle gjenåpne. Å fylle klassen var ikke vanskelig. Jeg kan i den forbindelse fortelle en liten historie om lillebroren til en tidligere elev. Han hadde mange ganger vært med å følge storesøster til oss. Beklageligvis kom foreldrene for sent til påmelding i år, slik at lillebror måtte begynne på en annen førskole. Han ble sint og lei seg og forsvant på morgenen de første dagene. Foreldrene fant ham igjen på trappa til vår skole. Han nektet å gå derfra og måtte bæres bort.

Jeg pleier alltid å reise til Gambia i etterkant av at nytt skoleår starter. Dette bl.a. for å oppdatere dere faddere om fadderbarna deres. Slik blir det ikke i år. Jeg vet heller ikke når neste Gambiatur blir. Det kan bli lenge til. Heldigvis har vi en dyktig og ansvarsfull koordinator, som stadig oppdaterer om stort og smått. Det betyr at styret er sikker på at driften går som planlagt.

Vi er veldig takknemlige for at dere fortsatt støtter elevene våre med den viktige første skolegangen. Det er deres fortjeneste at de får grunnleggende engelskopplæring før de starter på grunnskolen